Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Veterinarski fakultet otvara prvu stomatološku ordinaciju za male kućne ljubimce

23/03/2018

Veterinarski fakultet u Sarajevu iduće sedmice otvoriti će prvu bosanskohercegovačku stomatološku ordinaciju za male kućne ljubimce.

Kako je istaknuo za Fenu dekan Veterinarskog fakulteta Nihad Fejzić, ta obrazovna institucija otvaranjem takve ordinacije svojim dodiplomcima i postdiplomcima, od sada, nudi novi vid edukacije, a to je oblast veterinarske stomatologije.

– Educirali smo kadrove i vlastitim naporima, u sklopu klinika Fakulteta, stvorili savremenu specijalističku veterinarsku stomatološku ordinaciju. To znači, potpuna stomatološka usluga od ultrazvučnog uklanjanja zubnog kamenca sa poliranjem zuba (oralna higijena), otklanjanja zubnih nepravilnosti, ekstrakcije zuba, te endodontološko liječenje zuba, pa sve do liječenja parodontalnih bolesti i stomatitisa – kaže Fejzić.

Dodao je da će se, uz opću anesteziju, operacije raditi savremenim dijagnostičkim metodama, a stanje zuba prije i poslije zahvata procijenjivat će se radioviziografijom (RVG metoda).

Početak rada ordinacije planiran je za 27. mart.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.