BiH

istočno sarajevo

Višković: Sve što je nakaradno u BiH napravila je međunarodna zajednica

13/07/2019

Višković je potvrdio da je naloženo da se ispitaju navodi o korupciji prilikom prijema u policiju

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je pravosuđe u BiH “čedo” međunarodne zajednice, koja je napravila sve što je nakaradno u BiH.

– Pravosuđe u BiH niti je pravio premijer niti RS, nego je to “čedo” međunarodne zajednice, koja toliko voli ovu zemlju. Sve što su oni napravili je nakaradno, od Visokog sudskog i tužilačkog savjeta do Elektroprenosa i Uprave za indirektno oporezivanje. Sve što su kreirali izgleda da ne valja”, rekao je Višković novinarima u Istočnom Sarajevu.

On je dodao da predstavnicima međunarodne zajednice treba postaviti pitanje o stanju u pravosuđu.

Višković je potvrdio da je naloženo da se ispitaju navodi o korupciji prilikom prijema u policiju nakon izjave poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini RS Dragana Galića, te da je na osnovu toga podnesena tužba protiv nepoznatog lica.

“To je dato u nalog Tužilaštvu, jer to ne ispituje predsjednik Vlade”, rekao je Višković i dodao da nije dobio povratnu informaciju o tom slučaju.

Višković je istakao da je poslanik Galić svjedok u tom predmetu, jer tvrdi da su institucije RS korumpirane.

Poslanik PDP-a Dragan Galić je na sjednici 25. juna rekao da ima mnogo propusta u radu MUP-a, te naveo da je “mladić iz istočnog dijela RS platio sedam hiljada KM da bi dobio posao policajca”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.