Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tematska sjednica

Vlada RS-a traži provjeru kvalitete kiseonika koji se koristi u banjalučkom UKC-u

vlada rs – anadolija

U roku od 48 časova od donošenja ovog zaključka potrebno je obezbijediti uslugu laboratorije ovlaštene za ispitivanje kontrole kvaliteta kiseonika, za pribavljanje nezavisne potvrde kvaliteta

Vlada bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) održala je danas u Banjoj Luci 4. tematsku sjednicu na kojoj je razmatrana informacija o nabavci i korištenju kiseonika u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) RS i bolnicama u ovom entitetu, javlja Anadolu Agency (AA).

“Vlada Republike Srpske zadužuje Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite da u saradnji sa Republičkom upravom za inspekcijske poslove i JZU Univerzitetskim kliničkim centrom RS, u roku od 48 časova od donošenja ovog zaključka, obezbijedi uslugu laboratorije ovlaštene za ispitivanje kontrole kvaliteta kiseonika, a u svrhu pribavljanja nezavisne potvrde kvaliteta medicinskog kiseonika koji se koristi u ovoj ustanovi”, saopšteno je iz Vlade RS-a.

Vlada RS-a zadužila je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i UKC RS da o izvršenoj kontroli kvaliteta obavijeste Vladu.