Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vlada RS u Istočnom Sarajevu podiže zid dug 100 metara (FOTO)

BiH

Administrativni-centar-Istočno-Sarajevo2-Mariana-Đurić

Administrativni centar Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu uskoro će biti ograđen sa 2,5 metra visokim i 100 metara dugim zidom.

Iz Službe za zajedničke poslove Vlade Republike Srpske rečeno je da je 3. oktobra objavljen tender za „Izradu zaštitne barijere oko VIP dijela poslovnog objekta Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu“, piše portal Srpskainfo.

Navode da bi ukupna dužina zida trebalo da bude 99,5 metara, visine od 2,2 do 2,5 metara, a ukupna površina 223,4 kvadrata.

Procijenjena vrijednost ugradnje i postavljanja sigurnosne opreme je 58.383 KM, sa uračunatim PDV-om.

U obavještenju o nabavci i tenderskoj dokumentaciji koja je objavljena na portalu javnih nabavki rok za izvođenje radova je 60 dana od dana potpisivanja ugovora.

Predsjednik SNSD Milorad Dodik, koji je objavio pobjedu na izborima za  člana Predsjedništva BiH, objasnio je da se “zid sada gradi jer je bilo propusta što ranije oko Administrativnog centra Vlade RS u Istočnom Sarajevu nije napravljeno dodatno obezbjeđenje”.

– Zgrada se nalazi na magistralnom putu. To se gradi iz bezbjednosnih razloga jer će tamo dolaziti važni ljudi iz političkog života. Sve moje sastanke na personalnom nivou, s ambasadorima i stranim državnicima, prenijeću u Istočno Sarajevo i iz tog razloga mora biti obezbjeđeno – rekao je Dodik koji je već nekoliko puta poručio da će posao člana Predsjedništva BiH obavljati u Istočnom Sarajevu i Banjoj Luci, a ne u Sarajevu.

Podsjećamo da je Administrativni centar u Istočnom Sarajevu izgrađen za potrebe smještaja funkcionera i institucija Republike Srpske. Objekat ima dva dijela – poslovni i rezidencijalni. Poslovni, koji je veći i ima oko 6.000 kvadratnih metara, namijenjen je za smještaj institucija koje su se nalazile u istočnom dijelu Srpske, kao što su Pravobranilaštvo, Zavod za statistiku, Fond za razvoj istočnog dijela Republike Srpske i druge.

Drugi, rezidencijalni dio predviđen je za smještaj predstavnika Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH. Izgradnja objekta je koštala 26,6 miliona KM.