Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hitni postupak

Vlada RS usvojila Prijedlog zakona koji predviđa osnivanje Agencije za lijekove RS

vlada rs – anadolija

Dopuna predviđa novu upravnu organizaciju Agenciju za lijekove i medicinska sredstva RS i propisuje poslove koje ona obavlja

Vlada RS danas je po hitnom postupku usvojila Prijedlog zakona o dopunama Zakona o republičkoj upravi.

Dopuna predviđa novu upravnu organizaciju Agenciju za lijekove i medicinska sredstva RS i propisuje poslove koje ona obavlja.

Također propisuje da je Agencija samostalna republička upravna organizacija sa svojstvom pravne osobe. Podsjećamo, na državnom nivou postoji Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH koja je jedina nadležna za uvoz i distribuciju lijekova u BiH.

Ukaz o proglašenju Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima RS objavljen je 29. decembra 2021. u Službenom glasniku RS-a, a potpisala ga je predsjednica RS Željka Cvijanović 23. decembra.

Taj zakon na snagu će stupiti za šest mjeseci.

Zakon je podsjetimo usvojen na posebnoj sjednici NSRS. Poslanici opozicije bili su protiv ovog Zakona jer kako su ranije kazali, materija je u nadležnosti Parlamenta BiH.

Osim spomenutog enitetske vlasti, podsjećamo, najvljivale su i formiranje enitetske vojske, enitetskog VSTV-a… Ispostavilo se da od toga nema ništa, a prekinut je i bojkot rada državnih institucije od strane političkih predstavnika iz RS, iako nije ispunjen ultimativni uslov zbog koje je i započet bojkot, da se odluka bivšeg visokog predstavnika Valentina Inzka kojom je donio Zakon o zabrani negiranja genocida i ratnih zločina stavi van snage.