Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Vlada SAD-a donirala komandna vozila institucijama civilne zaštite

donacija sad (1)

Danas su ova vozila uručena predstavnicima Federalne uprave civilne zaštite FBiH, Republičke uprave civilne zaštite RS i Odjeljenju za javnu bezbjednost Vlade Brčko distrikta BiH

Otpravnica poslova Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Ellen Germain, na današnjoj ceremoniji održanoj u kompleksu Ambasade SAD-a u Sarajevu, uručila je vrijednu donaciju predstavnicima institucija za civilnu zaštitu u BiH, koja će dalje unaprijediti kapacitete ovih institucija da osiguraju zaštitu i pruže pomoć građanima BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

“Evropska komanda Vojske Sjedinjenih Država (EUCOM), putem Ureda za odbrambenu saradnju (ODC) Ambasade SAD-a, financirala je nabavku tri prilagođena komandna vozila, a ukupna vrijednost ove donacije je oko 450.000 dolara”, saopšteno je iz Ambasade SAD u BiH.

Danas su ova vozila uručena predstavnicima Federalne uprave civilne zaštite FBiH, Republičke uprave civilne zaštite RS i Odjeljenju za javnu bezbjednost Vlade Brčko distrikta BiH.

“Ova vozila koristiće se kao mobilne komandne stanice sa širokim spektrom primjena – kao odgovor na katastrofe, odgovor na situacije koje uključuju opasne materije, spasilačke akcije i kao podrška timovima za uklanjanje eksplozivnih sredstava. Zahvaljujući ovim vozilima, institucije koje pružaju civilnu zaštitu biće u mogućnosti bolje i brže odgovoriti u slučajevima katastrofa, prevozeći osoblje i opremu i postavljajući komandne stanice bilo gdje u BiH”, stoji u saopštenju.