Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vlada u FBiH o stanju sigurnosti: Manje je kriminala, a više riješenih slučajeva

BiH

vlada fbih (2)

Vlada FBiH danas je usvojila izvještaj o radu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i informaciju o stanju sigurnosti na području Federacije BiH za period od januara do juna 2016., koje, u odnosu na isti period prethodne godine, karateriše smanjenje broja izvršenih krivičnih djela za 684, dok je za 0,94 posto porastao broj rasvijetljenih krivičnih djela.

Broj krivičnih djela protiv imovine manji je za 12,7 posto, te ih je registrovano 5.469, a manje je i krivičnih djela protiv spolne slobode i morala za 35,9 posto. Broj maloljetnih izvršilaca smanjen je za 15 posto, a povratnika u činjenju krivičnih djela manje je za 18,5 posto.

Broj poginulih u saobraćajnim nesrećama je, u odnosu na prošlu godinu, manji za 2,7 posto.

vlada fbih (1)

Kako je navedeno, uprave policija u FBiH su provodile zakonom propisane zadaće na zaštiti života i osobne sigurnosti građana i njihove imovine, očuvanju javnog reda i mira, sigurnog odvijanja prometa, spječavanju krivičnih djela, kao i na hvatanju počinilaca krivičnih djela i njihovog procesuiranja.

Izvještaj i informacija će biti podneseni predsjedniku i potpredsjednicima FBiH, te Federalnom parlamentu, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.