BiH

sanski most

Vlasnika firme i njegovu suprugu vezali i mučili, tražili novac

20/11/2021

Pljačkaši su tražili novac te su vezali i mučili vlasnika firme, kao i njegovu suprugu

Prava drama odigrala se u noći sa petka na subotu, nakon što su nepoznati razbojnici upali u kuću jednog imućnog Sanjanina i vlasnika firme.

Pljačkaši su tražili novac, te su vezali i mučili vlasnika firme, kao i njegovu suprugu. Razbojnici su tom prilikom otuđili neutvrđenu količinu novca i druge vrijednosti, te pobjegli.

Elvis Horozović, sin brutalno pretučenih supružnika, za “Avaz” je kazao da ni njemu u ovom trenutku nisu poznate sve činjenice.

– Otac je u teškom stanju. Policija je tu, u toku je uviđaj – kazao je Horozović.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona potvrđeno je da su pljačkaši na vrata banuli oko 1:30 sati. Drama je okončana tek jutros oko devet sati.

Supružnici su bili izloženi neviđenom teroru oko sedam i po sati.

– U naselju Horozovići nepoznati počinioci ili više njih došli su na kućna vrata porodice Horozović i izvršili su razbojništvo nad bračnim parom koji su svezali. Prema našim informacijama, to se dogodilo u jutros u 1:30 sati. Jutros u devet sati pronašao ih je svezane njihov radnik. Lice je zbog povreda prevezeno u Urgentni centar u Banjoj Luci, gdje je hospitaliziran. Otišla je uviđajna ekipa iz PS Sanski Most. U toku su uviđajne radnje – rekao je za portal “Avaza” Adnan Beganović, portparol MUP-a USK.

Nezvanično, supruga je bila u svjesnom stanju, dok su njenom suprugu polomljene ruke.

Supružnike je jutros oko 9 sati njih svezane pronašao radnik njihove stolarije “Horozović”, koja se nalazi u blizini porodične kuće.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.