Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poznat i nasljednik

Vojin Mitrović podnio ostavku na mjesto ministra, kaže da je poslušao Dodika

a
vojin mitrovic

Ministar Vojin Mitrović u žižu javnosti dospio je zbog Pravilnika o registraciji vozila koji je donio ne poštujući zakone i procedure, a koji Ministarstvo komunikacija i transporta BiH mora uskladiti

Vojin Mitrović podnio je ostavku na funkciju ministra komunikacija i transporta BiH, pišu Nezavisne.

Mitrović tvrdi da je Glavnom odboru SNSD-a Dodiku dao na raspolaganje svoj mandat, navodno kako bi ispoštovao njegovo obećanje da “funkcioneri SNSD-a, koje imaju dvije ili više funkcija, treba da se opredijele samo za jednu”.

“Ja to apsolutno podržavam i svoj mandat sam stavio na raspolaganje. Ja ne znam da li će biti prihvaćena ostavka. Dobio sam mandat narodnog poslanika, položio sam u utorak zakletvu. Ovo je dupla funkcija. Na predsjedniku Dodiku je da odluči”, rekao je Mitrović za “Nezavisne novine”, a na pitanje ko će, ukoliko ostavka bude prihvaćena, do izbora njegovog nasljednika rukovoditi tim resorom u Vijeću ministara BiH, naveo je da je tu njegov zamjenik.

Ministar Vojin Mitrović u žižu javnosti dospio je zbog Pravilnika o registraciji vozila koji je donio ne poštujući zakone i procedure, a koji Ministarstvo komunikacija i transporta BiH mora uskladiti.