BiH

Stanje na putevima

Vozači se upozoravaju na učestale odrone zemlje i kamenja na putevima

24/04/2022

Zbog radova u tunelu Crnaja, na putu Konjic-Jablanica, aktuelne su noćne obustave saobraćaja u vremenu od 23.30 do 04.30 sati. U toku dana, kroz tunel se saobraća jednom trakom, naizmjenično

Jutros u Bosni i Hercegovini kolovozi su pretežno suhi, a vozači se upozoravaju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uvjetima na putu.

Zbog radova na redovnom održavanju tunela Oštrik i Vukov Gaj, sutra (25.04.) u vremenu od 19 do 06 sati, za saobraćaj će biti zatvorena dionica autoputa A-1 Sarajevo sjever-Butile (u smjeru Sarajevo sjever-Butile).

Na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj, zbog izvođenja radova na mostu (M06) saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog radova u tunelu Crnaja, na putu Konjic-Jablanica, aktuelne su noćne obustave saobraćaja u vremenu od 23.30 do 04.30 sati. U toku dana, kroz tunel se saobraća jednom trakom, naizmjenično.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo-granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Povodom vjerskog praznika Vaskrsa večeras do ponoći, zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na teritoriji Bosne i Hercegovine. Na teritoriji entiteta Republika Srpska zabrana je na snazi i sutra (25.04.) do 24 sata, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.