BiH

Banja Luka

Vučić: BiH je za Srbiju važan partner

22/04/2021

Kako je rekao, Srbija je spremna da podrži izgradnju autoputa do Bijeljine, odnosno da plati dionicu od 17 kilometara od mosta preko Save do Bijeljine

Bosna i Hercegovina je za Srbiju važan partner, izjavio je u Banjoj Luci predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uz uvjerenje da će 2021. i 2022. biti godine rasta i ubrzanog napretka u kojima može mnogo toga zajednički da se uradi, javlja Anadolu Agency (AA).

Naveo je da je BiH za Srbiju treća izvozna destinacija, a ukupno sedmi trgovinski partner.

“Vjerujem da trgovinska razmjena u 2021. godini može da bude značajno veća nego u 2020. godini, tako da ova i 2022. godina budu godine rasta i ubrzanog napretka i vjerujem da mnogo toga možemo zajednički da uradimo”, kazao je Vučić.

Kako je rekao, Srbija je spremna da podrži izgradnju autoputa do Bijeljine, odnosno da plati dionicu od 17 kilometara od mosta preko Save do Bijeljine.

Prema njegovim rihečima, procenjena vrijednost radova je 136 miliona eura, a Srbija će na sebe preuzeti 100 miliona eura.

Poslije sednice Visokog savjeta za saradnju Srbije i bh. entiteta Republike Srpske, Vučić je kazao da je “važno da čuvajući mir i stabilnost razvijamo naše ekonomije, da ljudi koji žive i u Srbiji i u RS-u vide da će imati posla, da će njihova djeca moći da opstanu na ognjištima, te da ne budu ophrvani brigama od prije 25, 30 godina”.

Vučić je govorio i o pomoći Srbije za Drvar, Kostajnicu, Dubicu i Nevesinje, gde će biti “urađeno mnogo toga, od izgradnje lokalne infrastrukture, do vodovoda i kanalizacije, obnove objekata, te izgradnje vrtića i škola”.

Predsjednik Srbije je naveo i da je bilo riječi o aerodromu u Trebinju za koji je procena da će biti potrebno između 98 i 100 miliona eura, a za koji je Srbija spremna da uloži između 73 i 75 miliona evra.

Vučiću će na svečanoj akademiji povodom 22. aprila, Dana grada biti uručen ključ Grada sa poveljom počasnog građanina Banjaluke.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.