BiH

predsjednici srbije i crne gore

Vučić i Đukanović poslali poruku nakon tragedije kod Posušja: Dijelimo bol

02/01/2021

S velikom tugom, u ime građana Republike Srbije i svoje ime, upućujem izraze suosjećanja i molim da ih prenesete njihovim porodicama i prijateljima", navodi se u pismu Aleksandra Vučića

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo sućuti predsjedavajućem i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine povodom tragedije koja se dogodila u mjestu Tribistovo kod Posušja.

“Neizmjerna je tragedija kada se iznenada zaustavi životni put osmero mladih ljudi, koji su na taj put tek zakoračili. To je gubitak ne samo za Vašu zemlju, nego za čitavu regiju, koja na mladima i njihovoj energiji gradi svoju budućnost.

S velikom tugom, u ime građana Republike Srbije i svoje ime, upućujem izraze suosjećanja i molim da ih prenesete njihovim porodicama i prijateljima”, navodi se u pismu Aleksandra Vučića, prenosi Tanjug.

I predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram sućuti predsjedatelju i članovima Predsjedništva BiH, Vladi Zapadnohercegovačkog kantona i građanima BiH u povodu tragedije u Tribistovu kod Posušja u kojoj je stradalo osmero mladih ljudi.

“Crna Gora dijeli bol prijatelja i susjeda za tragično izgubljenim mladim životima. Molim vas da najiskrenija suosjećanja prenesete porodicama nastradalih”, poručio je Đukanović, prenosi RTCG.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.