Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vučić izvrijeđao Bećirovića, on mu odgovorio: Očito je nervozan

aleksandar vucic denis becirovic
Foto: Screenshot/ Fena

Bećirović kaže da je predsjednik Republike Srbije očito nervozan jer cijeli civilizirani svijet shvata njegovu manipulantsku strategiju i taktiku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon sastanka sa političkim predstavnicima iz Republike Srpske u obraćanju novinarima izvrijeđao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

“Ovom lažovu Bećiroviću što je pisao knjige protiv Srba da poručim jednu stvar. Pošto se pravio pametan i rekao da nije problem u Dodiku nego u Vučiću”, rekao je Vučić i nastavio sa uvredama.

Vućić je Denisa Bećirovića nazvao sitnim lažovom i falsifikatorom.

“Ja tebi to ne mogu dati jer si ti niko i ništa kao što si uvijek bio sem sitnog lažova i falsifikatora. Nisi ti pobijedio već Nijemci, Amerikanci i Englezi. A koliko, borit ćemo se do posljednje kapi znoja, dat ćemo sve od sebe. Vidjet ćemo. Borba im neće biti laka”, kazao je Vučić.

Vučić je rekao da jeste mirotvorac i da ničim nije uvrijedio Bošnjake, ali da treba pročitati knjige Bećirovića da se vidi da je lažov i falsifikator.

“Oni moraju pronaći većeg krivca jer moraju objasniti svojim biračima da ne mogu pobijediti Milorada Dodika pa moraju naći većeg krivca”, kazao je Vučić.

Vučić je rekao da Bećirović nije bitan jer on nije smislio nego da su to smisli Nijemci, Turci i ostali.

Bećirović: Vučić ne može nikome držati lekcije

Predsjedavajući predsjedništva BiH Denis Bećirović reagovao je na napade predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića:

“Pravosnažnim presudama najviših sudova Ujedinjenih nacija (Međunarodni sud pravde i Međunarodni krivični tribunal za bivšu Jugoslaviju) potvrđeno je da je nad Bošnjacima u UN sigurnoj zoni Srebrenica počinjen genocid. To su sudske presude koje ne mogu biti izbrisane iz historije čovječanstva. Najviši sudovi UN-a su donijeli pravosnažne presude i to nikakvi politički spinovi predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića ne mogu izbrisati. Kao predsjednik države koja je članica UN-a, on ima obavezu da poštuje presude sudova UN-a”, poručio je Bećirović.

On je dodao da je predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je očito nervozan jer cijeli civilizirani svijet shvata njegovu manipulantsku strategiju i taktiku.

“Ne zaboravimo, riječ je o najbližem decenijskom saradniku presuđenog zločinca Vojislava Šešelja, učesniku u varvarskoj opsadi Sarajeva i autoru mračne izjave „za jednog Srbina, ubit ćemo 100 Muslimana“. On je posljednja osoba koja može držati lekcije bilo kome u regiji”, rekao je Bećirović, dodajvši da njegovo zalaganje za civilizacijske vrijednosti, istinu i pravdu, a koje je zasnovano na činjenicama i argumentima, ne može niko zaustaviti uvredama i neistinama.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je još jednom pokazao da je retoriku mijenjao, ali suštinsku politiku nikada nije. Za razliku od njega, nastavljam još snažnije zalaganje za poštivanje elementarnih normi međunarodnog prava i civilizacijskih vrijednosti”, poručio je Bećirović.