Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Vučić pogođen kamenom i cipelom u Potočarima nakon čega je evakuisan

11/07/2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić intervencijom sigurnosnih snaga odveden je iz Memorijalnog centra Potočari nakon što je na njegovu delegaciju bačena cipela i drugi predmeti.

Vučićev izlazak iz Memorijalne sobe u Potočarima i odavanje počasti žrtvama kraj Memorijalnog kamena bili su popraćeni zvižducima i tekbirima Allahu Ekber dijela prisutnih na dženazi u Memorijalnom centru u Potočarima.

Na prostoru kod VIP lože istaknut je transparent “Ako ubijete jednog Srbina, mi ćemo ubiti 100 muslimana”, podsječajući na govor Vučića u Skupštini Srbiji 20. jula 1995. godine.

Kako javlja Blic, pozivajući se na izvore iz Vučićevog obezbjeđenja, srbijanski premijer pogođen je kamenom u lice i tom  prilikom lakše je povređen.

Vučić i ljudi iz njegove pratnje su evakuisani i na putu su ka Beogradu, saznaje “Blic”.

“Bilo je strašno, gađali su kamenjem, cipelama, čime god su su stigli – ispričao je za srbijanski list jedan od članova delegacije.

Gomila je uzvikivala “Četniče, idi kući!”

“Premijer je pogođen kamenom u lice, povrijeđen je, ali ne strašno – kaže sagovornik Blica.

Ambasador Srbije u Bosni i Hercegovini Stanimir Vukićević je potvrdio za Anadolijukako je zajedno s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem evakuisan i kako se trenutno nalaze u dvije kolone koje preko Skelana napuštaju BiH prema Srbiji.

Ambasador Srbije je potvrdio kako je zajedno s premijerom Srbije napadnut u naletu grupe građana i kako je Vučić dobio tri do četiri udarca, ali trenutno ne zna stepen povreda jer se premijer Srbije nalazi u drugom dijelu kolone delegacije Srbije koja napušta BiH ka Srbiji.

Vukićević je izrazio zapreptaštenje onim što je uslijedilo nakon što je srbijanska delegacija položila vijenac na spomen ploču u Memorijalnom centru u Potočarima.

Nakon meteža koji je nastao reis-ul-ulema Islamske zajednice BiH Husein ef. Kavazović je pozvao vjernike da se smire i da pristupe vjerskom obredu.

– Ne dozvolite da oni koji su uzrokovali našu bol uzmu naše dostojanstvo. To je obaveza prema našim šehidima i našoj vjeri. Molim vas, braće i sestre, vrijeme je za namaz, okrenite se prema Kibli sada. Okrenite svoja lica prema tabutima, a ne prema onima koji su došli ovdje iz različitih razloga, rekao je reis Kavazović, a potom je došlo do smirivanje situacije u Memorijalnom centru.

Iz Srebrenice u pravcu Bratunca odlaze i druge grupe visokih delegacija koje su nakon incidenta odbili  da se zadrže u okviru Memorijalnog centra, odnosno VIP dijela u čijoj je neposrednoj blizini napadnuta srbijanska delegacija.

Komentari

8 Comments

 1. Milica Badrljica

  11/07/2015 at 15:50

  SRAM IH BILO ŠTO SU TO URADILI ,A SRBIJA SVE PRIMA U MIRU.

 2. marko

  11/07/2015 at 16:23

  Srbija je i uradila ovo poklopi se kucko

 3. Harun

  11/07/2015 at 16:45

  Milice nista strasno,to je bila Bozija ruka,samo ga je opomenula ,da nesiri licemerje Balkanom.
  Narod sve zna….!

 4. dorin

  11/07/2015 at 17:31

  trebalo je jednu atomsku baciti da namire onaj novi broj sto su napisali,gamad

 5. Mostarka

  11/07/2015 at 19:05

  Ovo su srbi i htijeli ..a nas narod ko narod sta je propatio stislo mu se ..ostali srbi ugrozeni a bosnjo opet nevalja ….

 6. Harun

  11/07/2015 at 19:06

  NATO aliansa je 1999 g,na Kosovu u zadnjem momentu odustala od opcije koja je trebala da vas
  casti atomskom,pa je bacao po vama one sa osiromasenim uraniumom..!

 7. Fatima

  11/07/2015 at 22:04

  Srbijaa je za ovo sve kriva kako ga nije stid doci ovamo u Bosnu
  Sram ih moze biti

 8. Fatima

  11/07/2015 at 22:29

  Vučić jasno govori "Ubijte jednog Srbina, mi ćemo 100 muslimana"
  I nakon toga on ocekuje da mi povjerujemo u njegovu pricu kako se kaje i tako nesto,daaj ba

  Jao ispade on centar paznje danas i najveca zrtva. Umesto o Srebrenici prica se o njemu. Kao da je to bitnije…
  Ovo je covjek koji je rekao da ce za svakok mrtvog srbina ubiti 100 bosnjaka,trebali su ga ubiti,,a ne ga gadati,,,o kakvom crnom oprostu i pomirenju svi pricaju sta je ovim cetnicima misle da ce im ovo neko zaboraviti i oprostiti,ako Bog da dolazili mi vama u Beograd kako vi nama dolazite u Srebrenicu,,,nikad oprostiti i nikad zaboraviti!!!

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.