Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šešelj: “Muslimani su se pobili između sebe na Kravici”

11692679_927232194006182_3486340553265893028_n

Pojačane snage policije prisutne su od jutros u centru Beograda, u blizini zgrada Vlade, Predsjedništva i Narodne skupštine, iako su svi skupovi koji su za danas bili najavljeni u Beogradu, zabranjeni odlukom Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ispred srbijanske Skupštine se pojavio i lider radikala Vojislav Šešelj koji je tu ostao sat vremena, prenosi Blic.

Šešelj je došao ispred zgrade parlamenta, gde je bio okružen policajcima, dok je oko tridesetak pristalica radikala i Srpskog sabora Zavetnici okupljeno malo dalje.

Nakon Šešeljevog odlaska broj policajaca se smanjio.

Oni nose transparente na kojima piše “Dosta laži – Potočari” i majice sa obilježima Srpske radikalne stranke.

1abNešto ranije iz Srpske radikalne stranke saopćeno je da su danas “uspješno spriječili manifestacije prozapadnih nevladinih organizacija”.

“Spriječili smo manifestacije nekih od najgorih srpskih izdajnika koji su se pridružili zapadnoj propagandi i bosanskim islamistima Džamahirije.

Bilo je nekih zločina i to je istina, oni mogu biti procesuirani, ali hipoteka genocida ne može biti na srpskim ramenima. A tu su i serijski zakopani muslimani koji su možda bili pogubljeni u proboju prema Tuzli, koje je tukla naša artiljerija u povlačenju, koji su se sukobili međusobno u šumi iznad Kravica, i koji su umrli negdje drugdje ili preminuli prošle godine.

Ima tu i mnogo srpskih leševa iskopanih i zakopanih pod muslimanskim imenima”, rekao je Vojislav Šešelj.