BiH

predsjednik srbije

Vučić: Zamolio sam Dodika da ne destabilizuju cijeli region

15/02/2020

"Ali, ja sam ga zamolio da sve što rade, rade pravno, demokratski, kroz institucije, bez bilo kakve šire destablizacije cijelog regiona", rekao je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je zabrinut zbog situacije u Republici Srpskoj i BiH, nakon posljednje odluke Ustavnog suda BiH, rekavši “da nema sumnje da je nepravedno sve to što se čini srpskom narodu”.

On je naglasio da razumije bojazan i probleme sa kojima se suočava Republika Srpska, kao i postojanje udara na identitet i imovinu RS-a.

Vučić je rekao da ga je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obavijestio da se iza svega krije ideja da se Republici Srpskoj uzmu i šume i vode, pa i vrtići i škole.

“Ali, ja sam ga zamolio da sve što rade, rade pravno, demokratski, kroz institucije, bez bilo kakve šire destablizacije cijelog regiona”, rekao je Vučić.

Nakon sastanka sa Srbima iz regiona, kojem su prisustvovali član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, Vučić je izjavio novinarima u Beogradu da će Srbija biti uz svoj narod i Republiku Srpsku, čiji integritet podržava unutar BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.