Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vukajlović podnio krivičnu prijavu protiv Bunića

stojan-vukajlovic-ATV

Član Kluba odbornika “Sloboda” u Skupštini grada Banja Luka Stojan Vukajlović izjavio je da je protiv vlasnika preduzeća “Bunić kompani” Milenka Bunića podnio krivičnu prijavu zbog prijetnje ubistvom.

Vukajlović je rekao da mu je Bunić prijetio zato što “radi u funkciji građana i s ciljem zaštite gradskog zemljišta od zloupotreba”.

On je naveo da vjeruje da će nadležno tužilaštvo riješiti ovaj slučaj, dodavši da će o svemu biti govora i na sjednici gradske Skupštine.

– Bunić posljednjih deset godina uzurpira gradsko zemljište. Ko mu je to dozvolio, koje to inspekcije – kazao je Vukajlović novinarima u Banjoj Luci.

On je pojasnio da mu je Bunić prijetio ubistvom zato što zastupa interese građana Mjesne zajednice Saračica, koji su pokrenuli inicijativu za izgradnju igrališta za djecu, kao i spomen česmu piginulim borcima.

Šef Kluba odbornika “Sloboda” u gradskoj Skupštini Milenko Jaćimović naveo je da postoje indicije da Bunića štiti sadašnji vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, koji je ranije obavljao dužnost načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove.

– Iznenađeni smo izostankom reagovanja i predsjednika Skupštine grada Banjaluka Zorana Talića i gradonačelnika Igora Radojičića jer ovo je prijetnja smrću odborniku gradske skupštine – rekao je Jaćimović.

Bunić je, kako su prenijeli banjalučki mediji, rekao da je pozvao Vukajlovića telefonom, ali da mu nije prijetio ubistvom.