oglasili se saopštenjem

Vukanovića optužuju za seksizam: “U NSRS stigao Todor Obdareni”

VUKAN

Zaposleni u Službi NSRS osuđuju i odbacuju kao neprimjeren i seksistički video istup narodnog poslanika Nebojše Vukanovića na društvenim mrežama, na kojem je grubo uvrijedio žene zaposlene u Službi Narodne skupštine

Zaposleni u Službi Narodne skupštine RS osudili su danas video koji je objavio narodni poslanik Nebojša Vukanović (SDS), a u kojem traži smjenu predsjednika parlamenta Nedeljka Čubrilovića zbog, kako je naveo, zapošljavanja državnog službenika mimo konkursa, zakona i utvrđenih procedura.

Vukanović, naime, optužuje predsjednika NSRS da je u ovu instituciju zaposlio Đorđa Todorovića, na društvenim mrežama poznatijeg kao Todor Veliki ili Todor Obdareni.

U saopštenju iz NSRS nisu komentarisali nezakonito zapošljavanje, već su se osvrnuli na dio videa u kojem Vukanović govori da je obišao zgradu u kojoj je smješten parlament RS i da je zatekao “pozitivnu atmosferu, posebno kod pripadnica nježnijeg spola koje su bile vedre i nasmijane zbog dolaska Todora Velikog”.

– Zaposleni u Službi NSRS osuđuju i odbacuju kao neprimjeren i seksistički video istup narodnog poslanika Nebojše Vukanovića na društvenim mrežama, na kojem je grubo uvrijedio žene zaposlene u Službi Narodne skupštine – navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se svi zaposleni u NSRS krajnje profesionalno ophode prema svim narodnim poslanicima, pa prema tome i poslaniku Vukanoviću.

– U Službi NSRS zaposlene su kćerke, majke, supruge i sestre koje je poslanik Vukanović svojim video prilogom uvrijedio i povrijedio i time doveo u pitanje svoj profesionalni odnos prema njima. Od poslanika Vukanovića očekujemo da svoju političku borbu vodi u političkoj areni sa političkim protivnicima, a ne da za te potrebe (zlo)upotrebljava zaposlene žene u Službi NSRS – ističe se u saopštenju.