Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Politički pokret

“Za Nove Generacije” o sporazumu Osmorke i HDZ-a: Pet glavnih prioriteta nove vlasti

221129_hdz_stranke_osmorke_niksic_i_covic_92663

U proteklim danima je uzela aktivnoga učešća u pripremanju smjernica djelovanja buduće izvršne vlasti na nivou Federacije Bosne i Hercegovine

Politički pokret „Za Nove Generacije“ je kao nova politička opcija ozbiljno shvatila i prihvatila obavezu koju su joj dodijelili građani na Općim izborima 2022. godine.

U proteklim danima je uzela aktivnoga učešća u pripremanju smjernica djelovanja buduće izvršne vlasti na nivou Federacije Bosne i Hercegovine.

Naš tim je, između ostalog, insistirao da se u ovaj dokument inkorporiraju bitne stavke poput:

– Iznalaženja adekvatnog rješenja problema unutrašnjeg duga;

– Implementacija zelenih politika i razvoj turizma;

– Implementacija obuhvatnih, odgovornih i ubrzanih agrarnih politika koje će podrazumjevati potpunu iskorištenost IPARD (instrument predpristupne pomoći za ruralni razvoj) i IPA fondova;

– Razvoj i reforme zdravstvenih politika koje će modernizirati i podići kvalitetu zdravstvenih usluga;

– Modernizacija i povećanje kvalitete i standarda obrazovanja, povećanje izdvajanja za naučnu djelatnost, sistemsko stručno planiranje prilagođeno tržištu rada.

Zahvaljujemo našim partnerima što su prihvatili ove ciljeve kao bitne odrednice budućeg djelovanja vlasti u FBiH.
Također, predstavnici pokreta „Za Nove Generacije“ ovim potpisom su se obvezali da u onoj mjeri u kojoj budemo učestvovali u vlasti na nivou FBiH, a posebno u njenom izvršnom dijelu, realizirat ćemo sve ono za šta smo se zalagali u našem predizbornom programu i podržat ćemo sve ono što će biti usmjereno ka boljitku Bosne i Hercegovine i svih Bosanaca i Hercegovaca.