Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

Za novogodišnje praznike izmjena rada gradskog javnog prijevoza

gras_tramvaj01 fena

Za ponedjeljak, 3. januar 2022. godine najavljen je početak prodaje pretplatnih karata (za januar 2022. godine) za radnike, nezaposlene osobe, uposlenike MUP-a, strane penzionere, bračnog druga penzionera te privremenih penzionerskih kupona, godišnjih, polugodišnjih i tromjesečnih karata

Kantonalno javno komunalno preduzeće “Gradski saobraćaj” d.o.o. Sarajevo (GRAS) najavio je izmjenu režima rada gradskog javnog prijevoza, za novogodišnji praznik.

Tako će u subotu i nedjelju (1. i 2. januara 2022. godine) javni gradski prijevoz raditi po prazničnoj odnosno nedjeljnoj šemi. U ponedjeljak, 3. januara 2022. godine javni gradski prijevoz odvijat će se prema šemi rada za subotu. Kako napominju iz GRAS-a, prijevoz na Bjelašnicu odvijat će se svakodnevno u januaru – tokom zimskog školskog raspusta.

Za ponedjeljak, 3. januar 2022. godine najavljen je početak prodaje pretplatnih karata (za januar 2022. godine) za radnike, nezaposlene osobe, uposlenike MUP-a, strane penzionere, bračnog druga penzionera te privremenih penzionerskih kupona, godišnjih, polugodišnjih i tromjesečnih karata.

– Zbog novogodišnjih praznika, u ponedjeljak 3. januara, prodaja će se vršiti na dežurnim prodajnim mjestima (Ilidža, Dobrinja, Otoka, Ćumurija i Vogošća), od 8 do 13.30 sati. Informaciju o datumu početka izdavanja kupona za šehidske porodice, ratne vojne invalide i dobitnike ratnih priznanja i odlikovanja objaviti ćemo naknadno – navodi se.

Za penzionere i redovne studente Kantona Sarajevo pretplatne karte za javni gradski prijevoz, za mart 2020. godine, bit će produžene do 31.01. 2022. godine. Učenici osnovnih i srednjih škola, te redovni studenti prve godine studija u akademskoj 2021/2022. godini i u narednom periodu, umjesto iskaznica za prijevoz, koristit će ovjerene kopije potvrda sa slikom, sve do izrade elektronskih iskaznica.

Podajna mjesta Ćumurija, Otoka, Dobrinja i Ilidža, radnim danima od 4. do 10. januara, radit će produženo (od 7.00 – 16.30 sati), a od 11. januara do kraja mjeseca od 7.00 do 15 sati. Prodajna mjesta Alipašin Most, Nedžarići, Hadžići i Vogošća radnim danima rade od 7.00 do 15 sati. Sva prodajna mjesta radit će u subotu, 08. januara od 8.00 do 13.30 sati.

– Prodaja radničkih kupona zone A, osim uobičajenih prodajnih mjesta, vrši se i na kioscima GRAS-a na Baščaršiji, Domu Armije, Marijinom Dvoru, Željezničkoj stanici i Čengić Vili – saopćila je Služba za odnose s javnošću GRAS-a.