BiH

Džavid Aličić

Za sada nema prijavljenih šteta nakon zemljotresa na području Zenice

08/09/2021

Ne isključujemo mogućnost da će biti šteta na starijim objektima, ali za sada nemamo informacijama da ih je i bilo - kaže Aličić

Zemljotres koji se nešto prije sat vremena osjetio u Zenici i okolini, prema do sada dostupnim informacijama iz Kantonalne uprave za civilne poslove Zeničko-dobojskog kantona, nije prouzročio materijalne štete – kazao je Feni direktor Kantonalne uprave civilne zaštite ZDK-a Džavid Aličić.

-Sa terena nemamo prijava da je bilo materijalne štete, kao ni povrijeđenih osoba. Ne isključujemo mogućnost da će biti šteta na starijim objektima, ali za sada nemamo informacijama da ih je i bilo – kaže Aličić.

Prema podacima Evropskog mediteranskog seizmološkog centra (EMSC), današnji zemljotres koji se dogodio u 13.28 sati, bio je jačine 4,3 stepena po Richteru te na udaljenosti od 13 kilometara sjeverozapadno od Zenice.

Epicentar je bio na dubini od 10 kilometara, između naselja Zenica i Orahovica, a podrhtavnje tla osjetili su i stanovnici ostalih okolnih gradova iz Federacije BiH i Republike Srpske.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.