Prognoza vremena

Za vikend promjenljivo vrijeme, u nedjelju se prognozira kiša

Sarajevo: Na servisu Severe Weather Europe objavljeno je upozorenje na snažno nevrijeme u BiH
05.08.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Na online meteoroloskom servisu Severe Weather Europe objavljeno je upozorenje na snazno nevrijeme na podrucju Bosne i Hercegovine i ostatka Balkana. U Sarajevu od jutarnjih sati pada kisa uz jak vjetar. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

U nedjelju oblačno vrijeme sa kišom

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme, a po kotlinama će biti dugotrajne magle ili niske naoblake, javlja Anadolu Agrncy (AA).

Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 12, na jugu zemlje do 18 stepeni Celzijusa, navodi Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

U Sarajevu dugotrajna magla i niska naoblaka. Najviša dnevna temperatura zraka oko devet stepeni.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini i ponegdje na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od četiri do 10, na jugu do 12, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 20.

U nedjelju oblačno vrijeme sa kišom. Prestanak padavina u večernjim satima. Jutarnja temperatura od pet do 11, na jugu do 14, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 20 stepeni.

U ponedjeljak, u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno oblačno. Jutarnja temperatura od četiri do 10, na jugu do 13, a dnevna od 8 do 16, na jugu do 20 stepeni Celzijusa.