BiH

Vlada RS

Za zbrinjavanje medicinskog i infektivnog otpada u vrijeme Covida milion KM

08/05/2020

Pojašnjavaju da se Vlada odlučila na taj potez kako bi bolnicama olakšala zbrinjavanje medicinskog i infektivnog otpada u vrijeme pandemije Covida-19

Vlada Republike Srpske odobrila je milion KM za realizaciju projekta “Zbrinjavanje medicinskog i infektivnog otpada u vrijeme pandemije kovida-19 u Republici Srpskoj”.

Rebalansom budžeta Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost u RS ta sredstva bit će preusmjerena za zbrinjavanje medicinskog i infektivnog otpada u vrijeme pandemije za 10 bolnica i pet republičkih karantina, potvrđeno je iz entitetskog Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju.

Pojašnjavaju da se Vlada odlučila na taj potez kako bi bolnicama olakšala zbrinjavanje medicinskog i infektivnog otpada u vrijeme pandemije Covida-19, imajući u vidu da su u pojedinim ustanovama, u doba epidemije, ti troškovi i do dva puta veći nego u normalnim uslovima rada.

Odlukom Vlade obuhvaćeni su i republički karantini s obzirom na to da u svojim budžetima, nisu imali predviđena sredstva za te namjene.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.