Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zadržavanje na granici sa Hrvatskom od 30 do 40 minuta

doljani guzve
Ilustracija

Ovoga jutra nisu zabilježeni duži zastoji u odvijanju saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini.

Vozi se uz povoljne vremenske uslove. Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučuje se da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Stoga iz BIHAMK-a pozivaju vozače na opreznu vožnju i upozoravaju na povećan broj biciklista i motociklista u saobraćaju.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni pravci: M-17 Maglaj-Žepče, M-18 Vogošća-Sarajevo, M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres, kao i magistralni put M-18 na području Živinica.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, pojačan je promet vozila na jugu BiH. Posebno se izdvajaju izlazi iz BiH na ganičnim prelazima Doljani, Gabela Polje, Izačić, Ivanica i Trebimlja gdje se na prelazak granice čeka od 30 do 40 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su nešto kraća.

Vozačima se sugerira da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za prelazak granice. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš, saopćeno je iz BIHAMK-a.