Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

adnan lipovača

Zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Bihać napustio sve funkcije u Stranci za BiH

adnan lipovaca
FOTO: Facebook
Adnan Lipovača

Zahvalio je Stranci za BiH i stranačkim kolegama na podršci koju je dobivao tokom svog političkog angažmana

Zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Bihać Adnan Lipovača saopćio je danas na pres-konferenciji da podnosi ostavku na sve funkcije u Stranci za Bosnu i Hercegovinu zbog nezadovoljstva onim što se dešava unutar te stranke u Unsko-sanskog kantona i, kako je rekao, ignorantskog odnosa vrha stranke prema aktuelnim problemima unutar članstva u ovom dijelu BiH.

-Nažalost, suočio sam se sa pritiscima i pokušajima da se Strankom za BiH upravlja mimo propisanih procedura i Statuta, što je suprotno transparentnosti i demokratskim vrijednostima koje bi trebale biti temelj svake političke organizacije. Moja odluka proizilazi iz činjenice da sam odbio sudjelovati u dogovorima koji nanose štetu Bihaću. Dugo sam u politici i moj prioritet je uvijek bio jači, bolji i snažniji Bihać – izjavio je Lipovača.

Poručio je da napuštanje pozicija u Stranci za BiH neće promijeniti njegovu predanost radu na rješavanju ključnih pitanja te navodi da će se boriti za te interese na najbolji mogući način.

Istakao je da će ostati član Stranke za BiH i politički aktivan, te nastaviti zajedno s građanima Bihaća raditi na izgradnji bolje budućnosti.

Zahvalio je Stranci za BiH i stranačkim kolegama na podršci koju je dobivao tokom svog političkog angažmana.