BiH

Granična polcija BiH

Zaplijenjeno 7.250 kutija cigareta, među uhapšenima i policijski službenik

28/08/2020

Cigarete, čija se tržišna vrijednost procjenjuje blizu 37.000 KM, privremeno su oduzete, saopštili su iz Granične policije BiH

Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije Bosne i Hercegovine i Jedinice granične policije Hum, 27. augusta 2020. godine, spriječili su nezakonit promet 7.250 kutija cigareta bez akciznih markica u saradnji sa službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova bh. entiteta Republike Srpske.

”Cigarete su otkrivene prilikom granične kontrole vozila marke „Toyota“, bh. nacionalnih oznaka, na području Vlasenice. U vezu sa ovim krijumčarenjem dovode se dvojica državljana BiH, od kojih je jedan policijski službenik MUP-a RS. O događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su naredbama državljani BiH lišeni slobode i izvršen pretres vozila u kojem su se nalazile cigarete. Cigarete, čija se tržišna vrijednost procjenjuje blizu 37.000 KM, privremeno su oduzete”, saopštili su iz Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „nedozvoljen promet akciznih proizvoda“, protiv osumnjičenih bit će dostavljen izvještaj Tužilaštvu BiH, nadalje naglasili su iz GP BiH.

Osim toga, iz GP BiH navode i da je jedan državljanin BiH lišen slobode zbog prevare i iznude.

”Službenici Jedinice granične policije Višegrad, 27. augusta 2020., lišili su slobode V.R. (1997.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova RS raspisalo potrage zbog krivičnih djela ‘prevara’ i ‘iznuda’. V.R. je kontroliran na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Vardište i predat službenicima MUP-a RS”, istakli su iz GP BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.