BiH

bpk

Zaražena četiri kantonalna ministra

07/11/2020

Ostali članovi Vlade, premijer i njihovi saradnici, koji su juče testirani, negativni na virus tako da mogu nastaviti sa radom

Četiri ministra u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona pozitivna su na virus korona, potvrdila je direktor kantonalnog Zavoda za javno zdravstvo Medina Bičo.

Riječ je o kantonalnom ministru zdravstva Enizu Hailloviću, ministrici unutrašnjih poslova Nizami Rišljanin i ministru za boračka pitanja Edinu Aganoviću, i odarnije ministru za finansije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Esadu Kanliću.

– Ostali članovi vlade, premijerka i njihovi saradnici koji su jučer testirani su negativni tako da oni mogu nastaviti sa radom. Bliži kontakti osoba koje su pozitivne bit će stavljeni u izolaciju i testirani – istakla je dr. Bičo, prenosi RTV BPK.

Kompletna Vlada BK Goražde od jučer je u izolaciji nakon što je potvrđeno da je ministar finansija Esad Kanlić pozitivan na koronavirusa.

Dr. Bičo je potvrdila da je prema večerašnjim nalazima testiranja novih 19 osoba pozitivno, s tim da još uvijek nisu testirani svi uzorci.

U Goraždu je trenutno 274 aktivno zaraženih osoba, u izolaciji je njih 765. Povećan je i broj pacjenata iz ovog grada na klinici Podhrastovi gdje ih je ukupno 11, dok je u Kantonalnu bolnicu smješteno osam pacijenata oboljelih od koronavirusa.

– Situacija se usložnjava, apelujemo na građane da budu odgovorni – istakla je dr. Bičo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.