Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

težak "promašaj"

Nakon što je Trumpu još u srijedu čestitao pobjedu, ponovo se oglasio premijer Slovenije

jansa

Joe Biden će biti 46. predsjednik SAD pošto je porazio aktuelnog predsjednika Donalda Trumpa i nakon što su objavljeni rezultati iz Pensilvanije

Slovenački premijer Janez Janša izjavio je da su pobjednika u Americi proglasili mejnstrim mediji, a ne neko službeno tijelo.

Janša je na svom “Twitter” nalogu napisao da su žalbe podnijete u svim zemljama SAD sa tijesnim rezultatom, da sudovi još nisu ni počeli da odlučuju, a čestitke stižu sa svih strana”.

Prema njegovim riječima, to je vladavina prava.

Slovenački premijer Janez Janša još 4. novembra čestitao je Donaldu Trumpu “jasnu pobjedu” na predsjedničkim izborima u SAD. Twitter je njegov tvit označio kao sumnjiv…

Joe Biden će biti 46. predsjednik SAD pošto je porazio aktuelnog predsjednika Donalda Trumpa i nakon što su objavljeni rezultati iz Pensilvanije.

Sky News, Fox News, CNN i mnogi drugi mediji potvrdili su da je Biden novi predsjednik SAD.

Bidenu su već stigle čestitke od mnogih zvaničnika, među kojima su Angela Merkel, Boris Johnson, Emmanuel Macron. Čestitali su i Bakir Izetbegović, Dragan Čović, Željko Komšić… Čestitke su Bidenu počele stizati i od poznatih Republikanaca.

Predsjednički kandidat Republikanaca Donald Trump poručio je da izbori u Americi još nisu gotovi i da će njegov tim naredne sedmice započeti osporavanje rezultata na sudu.