Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

javljaju se republikanci

Počeo je pritisak na Trumpa, pogledajte ko je upravo čestitao Bidenu

181201-george-bush-jeb-bush (1)

Trump je dan nakon izbora počeo gurati priču o krađi i tome da je zapravo on pobijedio, i do danas se držao te priče

Nakon što je objavljeno da je Joe Biden osvojio dovoljan broj elektora za ulazak u Bijelu kuću, još uvijek nema reakcije iz tabora Donalda Trumpa.

Trump je dan nakon izbora počeo gurati priču o krađi i tome da je zapravo on pobijedio, i do danas se držao te priče.

No, pitanje je koliko dugo će to trajati. Posebno zbog činjenice da su Bidenu na pobjedi počeli čestitati Republikanci, ljudi iz stranke koja je stajala iza Trumpa na izborima.

Među prvima se oglasio niko drugi do član familije Bush. Jeb Bush, bivši guverner Floride i drugi sin američkog predsjednika Georgea Busha.

“Čestitam novoizabranom predsjedniku Bidenu. Molim sam se za našeg predsjednika većinu svog života. Molit ću za vas i za vaš uspjeh. Sada je vrijeme za zacjeljivanje dubokih rana. Mnogi računaju na to da nas vi voditi tim putem”, poručio je Jeb Bush na Twitteru, čiji su otac i brat bili predsjednici SAD-a kao Republikanci.

Ubrzo nakon Busha, stigla je još jedna čestitka iz redova Republikanaca. Javio se Mitt Romney, bivši guverner Massachusettsa.

“Ann i ja čestitamo novoizabranom predsjedniku Joeu Bidenu i izabranoj potpredsjednici Kamali Harris. Oboje ih znamo kao ljude dobre volje i divljenja. Molimo se da ih Bog blagoslovi u danima i godinama koji su pred nama”, napisao je Romney na Twitteru.