BiH

"bogat" dnevni red

Zasjeda Parlament BiH, Dodik poslao zastupnike SNSD-a da smijene Podžića

26/10/2021
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Tegeltija je odluku o smjeni donio 6. oktobra, nakon što je Podžić odgodio zajedničku vojnu vježbu Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije na Manjači

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH trebalo bi na današnjoj sjednici da se izjasni o odluci predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da smjeni ministra odbrane Sifeta Podžića.

Tegeltija je odluku o smjeni donio 6. oktobra, nakon što je Podžić odgodio zajedničku vojnu vježbu Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije na Manjači.

Osim ove tačke, na predloženom dnevnom redu je, između ostalog, i Prijedlog zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH, čiji su predlagači poslanici SDP-a u Predstavničkom domu. Tim izmjenama se predviđa spuštanje izbornog praga na stranačkoj listi sa sadašnjih 20 na 10 odsto.

Poslanici bi trebalo da razmotre i više izvještaja, kao i inicijativa, među kojima je i inicijativa poslanika Damira Arnauta za uspostavljanje procesa i otpočinjanja procesa izdavanja jedinstvenih Kovid sertifikata s ciljem njihovog korištenja izvan BiH.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je da će poslanici SNSD-a otići u parlament BiH, zato što smatraju da je neophodno da podrže inicijativu o smijeni neodgovorni ministar odbrane.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.