Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zastave na Univerzitetu u Sarajevu spuštene na pola koplja (FOTO)

BiH

unsa-zastve-2

Tuga i bol danas su ispunili amfiteatar Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu gdje su studenti i profesori organizovali komemoraciju za tragično stradale studentice Editu Malkoč (21) iz Bosanske Krupe i Selmu Agić (20) iz Bugojna, javlja Anadolu Agency (AA).

 

unsa-zastve-1

 

Studenti će se nakon komemoracija grupno uputiti ka Bugojnu gdje će poslijepodne obavljen ukop i klanjana dženaza Selmi Agić.

 

Ova tragedija koja je potresla bh. javnost potakla je građane da se mirno okupe na mjestu pogibije djevojaka. Tako je sinoć na raskrsnici bilo više od hiljadu građana koji su ostavljali cvijeće i zapalili svijeće odavajući počast.

unsa-zastve-3

 

I Senat Univerziteta u Sarajevu zatražio je od nadležnih organa da hitnim reakcijama i konkretnim djelovanjem učine sve s ciljem poboljšanja sigurnosti građana u Sarajevu.

Na inicijativu Studentskog parlamenta UNSA Senat je zaključio da su danas i sutra dani žalosti za Sarajevski univerzitet.

Sva predavanja na sarajevskim fakultetima i akademijama započela su minutom šutnje, dok su zastave spuštene na pola koplja.