Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slučaj ubijenih policajaca

Zatražena još dva mjeseca pritvora za Trifkovića

trifković istraga šehović vujinović
trifkovic hapsenje

Osim Trifkovića, u pritvoru se nalazi i Miloš Obradov, koji se sumnjiči za isto krivično djelo

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo zatražilo je novo produženje pritvora za još dva mjeseca za Srećka Trifkovića, koji se sumnjiči da se može dovesti u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, potvrdila je jutros Srni portparol ovog tužilaštva Azra Bavčić.

“Tužilaštvo Kantona Sarajevo traži novo produženje pritvora za Trifkovića zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svjedoke, prikrije dokaze, ponovi krivično djelo ili uznemiri javnost”, navela je Bavčićeva.

Kantonalno tužilaštvo očekuje i rezultate vještačenja opreme koja je poslata u inostranstvo, kao i saslušanje novih svjedoka.

Trifković je u pritvoru u Kazneno-popravnom zavodu /KPZ/ Zenica već tri mjeseca. Uhapšen je krajem oktobra prošle godine i krajem sedmice mu ističe pritvor.

On za sada nije osumnjičen da je direktni izvršilac ovog djela, nego da ima određena saznanja o tome.

Tužioci i dalje čekaju da bude utvrđeno koje su bile registarske tablice na automobilu “seat leon” koji je u noći ubistva bio na licu mjesta i iz koga je pucano na policajce.

Osim Trifkovića, u pritvoru se nalazi i Miloš Obradov, koji se sumnjiči za isto krivično djelo.

Policajci Adis Šehović i Davor Vujinović nastradali su 26. oktobra u sarajevskom naselju Alipašino polje kada su u njih pucali osumnjičeni kradljivci automobila.

Šehović je ubijen na licu mjesta, dok je Vujinović podlegao usljed teških povreda glave na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.