Rasprava u NSRS-u

Zatraženo da Zoran Milanović bude proglašen personom non grata u RS-u

milanovic stevandic tw pixsell

Predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić oduzeo je riječ poslaniku PDP-a Radislavu Dončiću, rekavši da to nije tema dnevnog reda i da su svi osudili ovaj događaj, nakon čega je odredio pauzu od 10 minuta

Početak sjednice Narodne skupštine RS-a počeo je žestokom raspravom poslanika.  Poslanici opozicije osvrnuli su se i na nedavni događaj dolaska predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića u Derventu i odlikovanja bivših pripadnika HVO-a.

Upitali su zašto je dozvoljeno da se na ovaj način vrijeđaju srpske žrtve i zašto je policija Republike Srpske obezbjeđivala događaj, javlja BNTV.

Predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić oduzeo je riječ poslaniku PDP-a Radislavu Dončiću, rekavši da to nije tema dnevnog reda i da su svi osudili ovaj događaj, nakon čega je odredio pauzu od 10 minuta.

Poslanik SDS-a Ognjen Bodiroga tokom skupštinskog obraćanja naglasio je da se zaboravlja ko je prodao jasenovačku građu Hrvatima.

“To nije uradio SDS, zaboravljate ko se zalagao za nezavisnost Crne Gore, zaboravljate problem Trgovske gore itd. Niko iz SDS nije počinio najveću izdaju a to je prodaja jasenovačke građe”, kazao je Bodiroga.

Milanko Mihajilica, poslanik PDP-a u NSRS zatražio je da se predsjednik Hrvatske Zoran Milanović proglasi personom non grata.

“Deklaracijom Narodne Skupštine Republike Srpske Zoran Milanović predsjednik Hrvatske proglasi personom non grata u Republici Srpskoj, jer je najgrublje uvrijedio Republiku Srpsku, sve borce Vojske Republike Srpske, poginule i ranjene, a da zbog neviđene istorijske sramote Dodik, Željka, Višković, ministar unutrašnjih poslova i svi drugi koji su znali, odobrili, dali saglasnost i obezbjedjenje da nam se Milanović ruga i vrijeđa da podnesu ostavke”, poručio je Mihajilica.

On je podsjetio da Milanović i Plenković nisu dozvolili predsjedniku Vučiću da položi vijenac žrtvama genocida u Jasenovcu čiju je arhivsku građu upravo, kako je kazao, Dodik isporučio na kraju Zagrebu.

“E, neću da ćutim, nemam i nemamo na to pravo zbog žrtava iz prošlosti i naše budućnosti”, naglasio je Mihajilica.