Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo BiH

Zatraženo još dva mjeseca produženja pritvora za Mehmedagića i Debevca

debevec mehmedagic osmica
Foto: Pixsell

Nedavno su dvojica policajaca Kazneno-popravnog zavoda u Vojkovićima suspendovani zbog nedozvoljenog kontakta sa pritvorenim Osmanom Mehmedagićem

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine predložilo je još dva mjeseca pritvora za suspendiranog predsjednika Suda Bosne i Hercegovine Ranka Debevca i bivšeg direktora OSA-e Osmana Mehmedagića.

Kako je rečeno za portal N1 iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine, prijedlog je jutros upućen Sudu BiH, a ročište na kojem će se razmatrati o prijedlogu Tužilaštva zakazano je sutra u Sudu u 11 sati.

– Na ročištu povodom prijedloga za pritvor bit će sopćeno više informacija o razlozima za proširenje istrage, kao i razlozima za produženje mjere pritvora za osumnjičene – kazali su iz Tužilaštva BiH.

Ranko Debevec i Osman Mehmedagić Osmica uhapšeni su 18. decembra 2023. godine. Osumnjičeni su da su počinili krivična djela zloupotreba položaja na način da su nezakonito prisluškivali sudije Suda BiH i službenika Tužilaštva BiH prilikom provođenja radnji iz predmeta Tužilaštva BiH i Suda BiH. To se odnosi na 2020. godinu.

Nedavno su dvojica policajaca Kazneno-popravnog zavoda u Vojkovićima suspendovani zbog nedozvoljenog kontakta sa pritvorenim Osmanom Mehmedagićem.