BiH

Završena identifikacija: Među 136 žrtava genocida je i Saša Hidić

02/07/2015

U Identifikacijskom centru Podrinje u Tuzli danas je identifikovan i tridesetogodišnjak Saša Hidić, koji će sa još 135 žrtava srebreničkog genocida biti ukopan u mezarju Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari na kolektivnoj dženazi 11. jula ove godine, potvrdila je za Anadolu Agency (AA) glasnogovornica Instituta za nestale BiH Lejla Čengić.

Saša Hidić od majke Leposlave i oca Ćamila ubijen je u julu 1995. godine u mjestu Pilice na području Zvornika.

“Njegovi posmrtni ostaci ekshumirani su iz sekundarne masovne grobnice Kamenica – Čančari na području Zvornika. Do sada je identificirano i za dženazu 11. jula u Potočarima, spremno 136 žrtava i do dženaze nema više zakazanih identifikacija u Tuzli”, kazala je Čengić za AA.

Do ovog trenutka 136 žrtava genocida u Srebrenici spremno je za ukop na kolektivnoj dženazi u Potočarima, 11. jula, a među ovim žrtvama se nalazi i 18 maloljetnika od kojih je osam imalo samo 16 godina.

“Naravno, ukoliko se neka od porodica odluči za ukop posmrtnih ostataka svojih članova porodice svakako da će se izaći ususret porodici sve do same dženaze, ali mi više nemamo planiranih ni zakazanih identifikacija”, poručila je Čengić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.