Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Završeni 449. skokovi sa Starog mosta: Lorens Listo ponovo najbolji (FOTO)

26/07/2015

Lorens Listo pobjednik je ovogodišnjih 449. tradicionalnih skokova sa Starog mosta u Mostaru u disciplini skokovi na glavu – lasta, prenosi Anadolu Agency.

U ovoj disciplini, u kojoj je skokove na glavu danas izvelo 28 takmičara, drugo mjesto je osvojio Kemal Fazlić, dok je treći bio Vedad Bašić.

Adis Boškailo je ovogodišnji pobjednik u kategoriji skokovi na noge, dok je drugo mjesto osvojio Igor Kazić, a treći je bio Admir Delić. U kategoriji skokovi na noge ove godine nastupila su ukupno 22 takmičara.

Boškailo je inače, prvi put skakao sa Starog mosta u Mostaru, dok je Listo ponovo ponio titulu “prve mostarske laste” iako je neposredno prije početka takmičenja imao nezgodu u kojoj je lakše povrijeđen.

“Spremao sam se za ovaj skok čitavu godinu i jako mi puno znači pobjeda i to sa maksimalnih 100 bodova, posebno zato što sam prije natjecanja zadobio povredu noge”, kazao je Listo nakon što je preuzeo pobjednički pehar.

Ništa manje radostan zbog pobjede u svojoj disciplini, skoku na noge. nije bio ni Boškailo.

“Prvi put mi je da se natječem u skokovima sa Starog mosta i nemam riječi kojima bih opisao taj osjećaj, da sam sad ja šampion”, kazao je Boškailo.

Od prijavljenih 53 skakača za današnje skokove u rijeku Neretvu sa Starog mosta, u prvoj seriji odustala su trojica skakača, dvojica u disciplini skokova na glavu i jedan koji je bio prijavljen za skok na noge.

U drugoj seriji takmičilo se deset najboljih skakača iz obje discipline.

U pauzi između dva takmičarska dijela održani su revijalni skokovi veterana.

Cijela manifestacija skokova sa Starog mosta će biti završena večeras skokovima s bakljama.

Tradicionalni 449. skokovi počeli su u 16 sati bacanjem cvijeća sa Starog mosta u znak sjećanja na stradale skakače i intoniranjem državne himne Bosne i Hercegovine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.