BiH

Mirsad Čamdžić

Zbog afera civilne zaštite, Vlada FBiH Tuzlanski kanton ne smije prepustiti poplavama

23/06/2020

"Vlada Federacije u ovoj situaciji mora reagovati brzo i odlučno te obezbijediti sigurnost ljudima i njihovoj imovini“, rekao je Čamdžić

Mirsad Čamdžić, zastupnik Naše stranke u Parlamenstu FBiH uputio je inicijativu za usmjeravanje interventnih sredstava i ljudske snage za potrebe zaštite ljudi i imovine od poplava u Tuzlanskom kantonu i hitnu izradu plana sanacije devastirane javne i privatne imovine.

“Velike količine padavina su uzrokovale izlijevanje rijeka i pojavu klizišta širom Tuzlanskog kantona. Poplavljeno je preko stotinu domova i desetak mostova. Prekinuta je i saobraćajna veza između Tuzlanskog kantona i Kantona Sarajevo, što predstavlja veliki udarac ekonomiji Federacije.

Pitanje je da li Federalna uprava civilne zaštite, nakon suspenzije direktora i opustošenog budžeta zbog nabavki koje su pod istragom SIPA-e, sposobna samostalno se nositi s poplavama. Građanima i građankama je jasno da zaštitu svoje živote i imovinu ne mogu povjeriti Federalnoj upravi civilne zaštite opterećene vlastitim aferama.

Zbog svega navedenog Vlada Federacije u ovoj situaciji mora reagovati brzo i odlučno te obezbijediti sigurnost ljudima i njihovoj imovini“, rekao je Čamdžić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.