BiH

bihamk

Zbog auto trke na dionici Vojkovići – Krupac obustavljen saobraćaj

01/08/2020

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima Vinac (Jajce - Donji Vakuf) i Jasen (Prozor - Jablanica), upozoravaju iz BIHAMK-a

Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa vozače pozivamo na pojačan oprez, objavili su u subotu ujutru iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Zbog održavanja auto trke, saobraćaj će danas od devet do 18 sati biti obustavljen na dionici magistralnog puta Vojkovići – Krupac. Za vrijeme obustave, saobraćaj će se preusmjeravati na alternativne pravce. Zbog održavanja trke “Sara 5K“, večeras od 19.30 do 20 sati doći će do obustave saobraćaja na magistralnom put M-5 u Kiseljaku.

Na putnom pravcu Ljubinje – Trebinje (dionici Galičići – Mrkonjići), svaki dan osim nedjelje saobraćaj se zbog radova obustavlja u vremenu od osam do 14 sati. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac – Berkovići – Bileća – Trebinje. Saobraćaj se zbog radova svaki dan osim nedjelje obustavlja i na regionalnom putu Crna Rijeka – Mrkonjić Grad u mjestu Bjelajce od osam do 16 sati.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima Vinac (Jajce – Donji Vakuf) i Jasen (Prozor – Jablanica). U funkciji su alternativni pravci. U mjestu Semizovac na dionici Sarajevo – Tuzla u toku su radovi na sanaciji mosta preko rijeke Ljubine, zbog čega se saobraća jednom trakom naizmjenično, uz regulaciju semaforima.

Radovi na sanaciji mostova izvode se i u naselju Reljevo na magistralnom putu Jošanica – Rajlovac, kao i preko rijeke Drine u Goraždu. Saobraćaj je na ovim dionicama obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na magistralnom putu Zenica – Nemila (kroz tunel Vranduk) od pet do 21 sat saobraća se nesmetano, dvosmjerno. Od 21 do 0.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 0.30 do pet sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj – Šićki Brod – Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo – Sarajevo.

Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Povodom vjerskog praznika Kurban bajrama večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH, zaključuju iz BIHAMK-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.