Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

RS

Zbog kršenja mjera inspektori izrekli 4.000 KM kazni

novac-marke-pare-3

Inspekcijski organi će i u narednim danima nastaviti sa kontrolama poštovanja preventivnih mjera

Zbog nepoštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, inspektori na području Republike Srpske, entiteta Bosne i Hercegovine su u kontrolama izvršenim protekle sedmice subjektima izrekli kazne u iznosu od 4.000 KM, javlja Anadolu Agency (AA).

“Republički inspektori su u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave protekle sedmice izvršili 622 inspekcijske kontrole poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama. U četiri slučaja subjekti su zatečeni u prekršaju”, saopšteno je iz Inspektorata RS-a.

Dodaje se da su nadležni inspekcijski organi i protekle sedmice nastavili sa pojačanim nadzorom na Jahorini, zbog aktuelne zimske turističke sezone i u jednom slučaju utvrđene su nepravilnosti. Od početka zimske sezone na Jahorini su izvršene 404 kontrola, od čega je osam bilo sa utvrđenim nepravilnostima, zbog čega su izrečene kazne u iznosu od 14.000 KM.

“U okviru provođenja preventivnih mjera na suzbijanju širenja virusa korona, do sada je kod poslovnih subjekata izvršeno 38.196 inspekcijskih kontrola u kojima su izrečene kazne u iznosu od 555.000 KM, dok je za 53 objekta izrečena mjera privremene zabrane rada”, navodi se u saopštenju iz Inspektorata RS-a.

Inspekcijski organi će i u narednim danima nastaviti sa kontrolama poštovanja preventivnih mjera, u skladu sa Zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo RS-a.

“Cilj inspekcijskog nadzora je da se kroz poštovanje mjera i organizaciju rada u skladu sa preporukama, omogući odvijanje privrednih aktivnosti u mjeri u kojoj je to moguće”, dodaje se u saopštenju.