Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zbog odrona obustavljen saobraćaj na dionici Jablanica-Prozor

odron

Zbog većeg odrona kamenja na dionici M-16.2 Jablanica-Prozor saobraćaj je potpuno obustavljen. Ekipe putne službe nalaze se na terenu i rade na raščišćavanju.

Na ostalim putevima u BiH saobraća se bez vanrednih ograničenja uz pojačan promet vozila u gradskim centrima. Kolovoz je mjestimično vlažan, a vidljivost je zbog magle smanjena na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove.

Izdvajaju se putevi na području Sarajeva, Konjica, Jablanice, Kalesije, Bugojna, Orašja i Odžaka. Poseban oprez savjetuje se zbog mogućih odrona zemlje ili kamenja.

Most u Želeći na magistralnom putu M-17 Zenica- Žepče ponovo je u funkciji u oba smjera.

Obustava saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse, aktuelna je na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren kroz grad.

Počeli su radovi na rekonstrukciji kanalizacione mreže na magistralnom putu M-17 u gradskoj zoni u Konjicu. Saobraćaj se tokom dana odvija jednom trakom naizmjenično.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje su u toku sanacioni radovi, a izdvajaju se putni pravci: Jajce-Banja Luka, Stup-Rajlovac, Čelinac-Kotor-Varoš i Visoko-Kiseljak.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.