Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zbog požara u Bingu SDP traži vanrednu sjednicu Skupštine HNK-a

bingo_mostar_pozar_dan_poslije_8

Klub zastupnika SDP-a BiH u Skupštini HNK-a uputio je inicijativu za održavanje izvanredne sjednice kantonalne Skupštine zbog požara koji se sinoć dogodio u Hipermarketu “Bingo” u Vrapčićima, priopćeno je iz Gradskog odbora (GO) SDP-a BiH Mostar.

S obzirom da u Mostaru ne postoji Gradsko Vijeće inicijativu za održavanje sjednice su uputili prema Skupštini HNK-a i predsjedatelju kantonalne Skupštine Šerifu Špagi, nakon što su sinoć obišli požarište te razgovarali s nadležnim službama i pojedinim radnicima.

Sinoć je ugroženo desetine radnih mjesta i egzistencija desetina porodica i o tome svoj sud moraju dati institucije vlasti, navodi se u priopćenju.

“S obzirom da su u Hipermarketu Bingo desetine radnika zarađviali svoje plaće, radnici prije svega, ali i javnost trebaju znati koja je sudbina tih radnika, kako im se može pomoći i hoće li će doći do obnove uništenog objekta i kada? Smatramo da Skupština HNK-a o tome mora dati svoj sud i to u najkraćem mogućem roku i iz tog razloga Vas pozivamo da sazovete izvanrednu sjednicu Skupštine HNK-a kako bi zastupnici bili upoznati sa situacijom, a Skupština HNK-a mogla donijeti adekvatne zaključke i pomogla radnicima zbog tragedije koja je zadesila Bingo”, stoji, između ostalog, u upućenoj inicajitvi.

Također se navodi kako bi na sjednici trebao prisustvovati mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, vlasnik Hipermarketa “Bingo” Senad Džambić te predstavnici Civilne zaštite HNK-a.