Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bihamk

Zbog radova izmjene u saobraćaju u nekoliko ulica u Sarajevu

vodovod

Zbog izvođenja radova na izgradnji podzemne garaže sa višenamjenskim trgom od 00 do 24 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Avdage Šahinagića

– Zbog radova na izgradnji podzemne garaže od 08 do 20 sati u ulici Radenka Abazovića dolazi do obustava saobraćaja u trajanju od 60 minuta, nakon čega 60 minuta vozila normalno saobraćaju.

– Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji mosta Donji Kotorac, u ulici 13. Juni (na dijelu od spoja sa ulicom Tuneli u dužini 50 m) na snazi je obustava saobraćaja.

– Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Kranjčevićeva u terminu od 07:30 do 16 sati moguće su etapne obustave saobraćaja. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce.

– Zbog izvođenja radova na izgradnji podzemne garaže sa višenamjenskim trgom od 00 do 24 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Avdage Šahinagića. Alternativni pravci za vrijeme obustave su: ulica Veliki Alfakovac-Alfakovac-Megara-Džemala Čelića-Mehmeda Mujezinovića-Franjevačka-Konak-Obala Kulina bana i obratno.

– Zbog sanacije klizišta u ulici Hakije Kulenovića privremeno je izmjenjen režim saobraćaja (postojeći dvosmjerni saobraćaj se ukida i saobraćaj uspostavlja u jednosmjernom režimu). U funkciji je smijer iz pravca Jukićeve ulice, dok se iz pravca Odobašine ulice može doći samo do tunela.

– Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Bare kod Stupa, Zuhdije Kadrića, Halida Kajtaza, Ivana Cankara, Asima Ferhatovića, Safeta Pašalića, Goruša, Čobanija i Hamdije Kreševljakovića.