BiH

BIHAMK

Zbog saobraćajne nesreće usporen saobraćaj na dionici autoputa A-1

20/05/2022
Screenshot Facebook

U toku je izvlačenje vozila koje je jutros učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi kod mjesta Šije

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na dionici autoputa A-1 Briješće-Butila saobraća se usporeno, javlja BIHAMK.

U toku je izvlačenje vozila koje je jutros učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi kod mjesta Šije, na putu Maglaj-Doboj. Saobraća se usporeno, jednom trakom.

Zbog izvođenja neophodnih radova za saobraćaj je zatvorena preticajna traka od naplatnog mjesta Sarajevo sjever do petlje Sarajevo sjever (u dužini od 400m). Za vrijeme radova saobraćaj se preusmjerava u voznu traku.

Na magistralnom putu Banja Luka-Prijedor (dionica Ivanjska-Lamovita), zbog radova na asfaltiranju saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Bistrice.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Saobraća se po pretežno suhom kolovozu, ali i dalje upozoravamo na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.