Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Zbog skrivene svinjske masti sa tržišta se povlači Maggi supa

18/06/2015

Federalna uprava za inspekcijske poslove (FUZIP) saopćila je danas da je odmah po zaprimanju informacije o pojavi spornih proizvoda Maggi supa na tržištu u Federaciji BiH poduzela inspekcijske aktivnosti te je uvozniku Maggi supa za BiH – “Nestle Adriatic BH” d.o.o. Sarajevo – izdala usmeni nalog za hitnu obustavu prometa spornog proizvoda i njegovo povlačenje s tržišta.

Pojašnjavaju da je riječ je o Maggi goveđim supama s rezancima na kojim su naknadno zalijepljene deklaracije na kojima je naznačen sadržaj koji se razlikuje od sastava na originalnoj – prelijepljenoj deklaraciji.

Iz FUZIP-a su precizirali da u opisu sadržaja na nalijepljenoj deklaraciji nigdje nije navedeno da je jedan od sastojaka svinjska mast nego palmino ulje, za razliku od originalnog pakovanja gdje je na (prelijepljenoj) deklaraciji jasno istaknuto da je jedan od sastojaka svinjska mast, a i sam proizvođač je potvrdio da sporni proizvod zaista sadrži svinjsku mast.

Obzirom da se radi o prekršajima isticanja netačne deklaracije i obmanjivanju potrošača, osim poduzetih mjera tržišna inspekcija FUZIP-a izvršit će hitan inspekcijski nadzor, te će biti naložene mjere povlačenja spornih proizvoda s tržišta, uništenja spornih proizvoda, te mjere novčanog sankcionisanja.

– Ovim putem želimo ukazati građanima u Federaciji BiH da ukoliko na tržištu u Federaciji BiH primjete sporni proizvod – Maggi goveđu supu, odmah jave na kontakte u Federalnoj upravi za inspekcijske poslove tel. 033/563-360, 033/563-396, ili na e-mail: info@fuzip.gov.ba – saopćeno je iz FUZIP-a.

Komentari

5 Comments

 1. Naha

  18/06/2015 at 15:22

  Kada bi današnje žene počele kuhati onda nam ovakvi proizvodi nebi ni trebali. Šta češ kada je bauk i supu skuhat.

 2. Magi

  18/06/2015 at 19:23

  Ne znam ko koga ovdje pravi budalom kada na svakom Magi proizvodu PIŠE da ime svinjetine. otkud nekome ideja da neko nešta krije? Ili je ovo samo još jedna u nizu od BosanskoHercegovačkih igrica protiv Srpske proizvodnje?
  Uostalom da je muslimanima toliko stalo do toga da li negdje ima svinjetine ili nema, nebi jeli od gumenih bombona pa nadalje. Ovo je samo jedna kampanija protiv Srpske proizvodnje. NA MAGI KESICAMA PIŠE DA IMA SVINJETINE.

 3. miki

  22/06/2015 at 09:01

  Procitaj malo bolje tekst. Na original pakiranju pise da sadrzi svinjetinu. Preko originalne deklaracije je zalijepljena druga na kojoj pise da sadrzi palmino ulje. Dakle to je ucinjeno s namjerom da se vara narod. Zato promisli malo prije nego sto osudjujes.

 4. Vispak

  22/06/2015 at 19:07

  ZAR NIJE MALO ČUDNO DA PORED NAŠE DOMAĆE VISPAKOVE SUPE, BOŠNJO KUPUJE TUDJE? ZAŠTO VISPAKOVA SUPA NEMA SVINJSKU MAST?
  Fakt je da je oduvijek bilo svinjske masti. Magi se nije počela proizvodit od jučer..

 5. Nahid

  23/06/2015 at 18:02

  Te supe nisu od jučer. Zašto ne kupuju Vispakove supe?

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.