Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Željezničari se protive novom Zakonu o radu

24/07/2015

Samostalni sindikat izvršnog osoblja područja infrastrukture željeznica Federacije Bosne i Hercegovine ističe da se novim najavljenim zakonom o radu rigorozno umanjuju radnička prava, zbog čega izražava ogorčenje.

U otvorenom pismu federalnom premijeru Fadilu Novaliću, taj sindikat poručuje Vladi FBiH da će sva radnička prava braniti svim raspoloživim zakonskim sredstvima pa i pred međunarodnim sudom pravde u Strasbourgu ako bude trebalo.

– Od Vas tražimo da u što kraćem roku donesete odluku i stavite van snage nacrt spomenutog zakona o radu jer ćemo u suradnji s drugim granskim sindikatima izaći na masovne proteste pred zgradu Vlade FBiH i Parlament BiH – navedeno je u otvorenom pismu ovog sindikata, supotpisnika Kolektivnog ugovora Željezničara FBiH.

Smatrajući da je novi predloženi zakon na štetu radnika, Sindikat poziva Novalića i njegovu vladu da rade za dobrobit svih građana.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.