Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Željka Cvijanović otvorila kružni tok

zeljka cvijanovic – kruzni tok

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović svečano je otvorila novu kružnu raskrsnicu na ulazu u Prnjavor, u čiju je izgradnju uloženo 418.000 KM.

Cvijanovićeva je istakla da je ovo samo jedan u nizu infrastrukturnih projekata koji se realizuju na području opštine Prnjavor.

“Pozdravljam aktivizam lokalne valsti koja zna na koji način treba da sarađuje sa Vladom, da definiše određene projekte i u krajnjem slučaju da stavi te projekte u prave prioritete”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Prnjavoru.

Ona je naglasila da projekti koji su u Prnjavoru realizovani prethodnih godina i oni koji treba da budu u narednih godini ili dvije, predstavljaju pravi investicioni zamah.

“Ako tome dodate činjenicu da će ovdje biti doveden do kraja projekat izgradnje auto-puta, da ćemo imati sasvim drugu dimenziju kada je riječ o Prnjavoru i njegovim razvojnim šansama, onda su na dobrom putu i Vlada i lokalna zajednica”, poručila je premijer Srpske.

Cvijanovićeva je kao sljedeći projekat u Prnjavoru najavila ulaganje u bezbjednost, jer će ova lokalna zajednica dobiti podršku Vlade RS za postavljanje sigurnosnih kamera na području grada, po želji i projektu lokalne zajednice.

“Mislim da smo u ovoj opštini otklonili mnoštvo suštinskih problema. Osim ove kružne raskrsnice, u planu je gradnja još jedne na Vijaci. Izgrađen je most u Kulašima i neki drugi objekti, koji će sa auto-putem predstavljati novu razvojnu šansu”, naglasila je Cvijanovićeva.