Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gacko

Zemljotres oštetio školu u BiH, ogromna stijena završila u dvorištu kuće

gacko zemljotres odron
Foto: RTRS

Prema riječima načelnika opštine Bileća, Veselina Vujovića, zemljotres se jako osjetio u 4.07 minuta, ali i tridesetak manjih zemljotresa nakon toga

U ranim jutarnjim časovima, održan je sastanak kriznog štaba na poziv načelnika opštine Gacko, potom su sve relevantne službe izašle na teren i obišle područje koje je najviše bilo izloženo podrhtravanju tla, rekao je starješina Vatrogasne jedinice Gacko Aleksa Vučković.

“Ono što smo zatekli bile su manje materijalne štete, imamo i na jednoj područnoj Osnovnoj školi manja oštećenja, odron stijene, koja se na sreću zaustavila kod stambenog objekta gdje živi porodica, to je nešto to je značajnije”, istakao je Vučković za RTRS.

On je dodao, da su na terenu, te da se situacija pomno prati, kao i da do sada nije bilo dojava o znatnijim oštećenjima.

“Imamo i manja oštećenja gdje je operativni dio vatrogasno-spasilačke jedince. Na ulazu u grad ima stara zgrada, koja se već godinama urušava, a zemljotres je prouzrokovao oštećenja, koja će se morati saniratI“, zaključio je Vučković.

Prema riječima načelnika opštine Bileća, Veselina Vujovića, zemljotres se jako osjetio u 4.07 minuta, ali i tridesetak manjih zemljotresa nakon toga.

Podsjećamo, osim što je stanovništvo uznemireno, za sada nije prijavljena veća materijalna šteta na objektima nakon serije zemljotresa koji su jutros uzdrmali BiH, Hrvatsku i Crnu Goru.