bolnica se oglasila

Žena koja je preminula u I. Sarajevu dovezena u bolnicu u stanju kome

bolnica srbija i sarajevo (1)

U saopštenju se dodaje da je njena epidemiološka anketa bila negativna, afebrilna, bez respiratornih tegoba

U Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu preminula je žena srednje životne dobi sa Pala koja je bila pozitivna na virus korona, saopšteno je Srni iz ove zdravstvene ustanove.

Žena je preminula u nedjelju, 19. aprila, usljed posljedičnog zatajenja bubrežne i srčane funkcije uzrokovane metaboličkom komom i povišenom vrijednosti šećera u krvi, a dva dana kasnije je stigao rezultat iz Instituta za javno zdravstvo RS da je bila pozitivna na virus korona.

Iz Bolnice navode da je ova žena hospitalizovana u petak, 17. aprila, u večernjim satima, te da je vozilom hitne pomoći dovezena u stanju kome.

“Pacijentkinja je bila životno ugrožena, a primljena je u Jedinicu intenzivnog liječenja, gdje su ljekari i medicinsko osoblje promptno preduzeli dijagnostičke i terapijske mere intenzivnog liječenja”, ističu iz ove zdravstvene ustanove.

U saopštenju se dodaje da je njena epidemiološka anketa bila negativna, afebrilna, bez respiratornih tegoba. Iz bolnice navode da u subotu, 18. aprila, pacijent dobija povišenu temperaturu, tako da joj je uzet bris za testiranje na virus korona.

“I pored preduzetih mjera intenzivnog liječenja i napora ljekara i osoblja pacijentkinja je preminula u nedjelju, 19. aprila. Izražavamo iskreno saučešće porodici preminule”, naglašava se u saopštenju.

U Bolnici “Srbija” preduzete su sve zaštitne mjere – urađena je dezinfekcija prostorija, medicinsko osoblje koje je bilo u kontaktu sa pacijentkinjom je upućeno u kućnu izolaciju, prema preporukama epidemiološke službe će se vršiti testiranja.

“U bolnici smo detaljno razradili plan rada u kriznim situacijama i imamo dovoljno medicinskog kadra za rad na svim odjeljenjima. Odjeljenje intenzivnog liječenja, kao i ostala odjeljenja su u funkciji i svi pacijenti mogu biti hospitalizovani i adekvatno zbrinuti”, ističu iz ove zdravstvene ustanove.