Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pomoć starijima

Zenički izviđači oformili volonterski tim za pomoć starijim sugrađanima

zenicki volonteri

Za sada tim sačinjava 14 mladih ljudi, uzrasta od 18 do 30 godina, ali bude li bilo potrebe uključit će još neke svoje članove.

U pomoć svojim sugrađanima starijim od 65 godina kojima je zabranjeno kretanje zbog koronavirusa, uključio se i volonterski tim Saveza izviđača grada Zenice (SIGZ), koji za sada broji 14 punoljetnih članova – kazao je u izjavi za Fenu predsjednik SIGZ-a Edin Šarić.

– Za sada naš tim sačinjava 14 mladih ljudi, uzrasta od 18 do 30 godina, ali bude li bilo potrebe uključit ćemo još neke svoje članove.

Naš će tim, a u skladu sa naredbom Kriznog štaba grada Zenica, djelovati prema uputama i instrukcijama Crvenog križa, čiji volonteri također obilaze stare i nemoćne te im pružaju pomoć u ovo vrijeme kada im nije dozvoljeno napuštati svoje domove – ističe Šarić.

Napominje da veliki broj njihovih članova čine maloljetnici, te, zbog zabrane kretanja, ne mogu sudjelovati u volonterskom timu.

Kaže da će Upravni odbor SIGZ-a pratiti naredbe i upute kriznih štabova svih nivoa vlasti.

Prošle je sedmice i Sportski savez tog grada pozvao sportiste da se dobrovoljno prijave te stave na uslugu Kriznom štabu civilne zaštite.