Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

formiranje vlast

ZNG čeka stav ostalih stranaka koalicije nakon Mijatovićeve izjave

marjanovic (1)
Damir Marjanović / FOTO: avaz

Kako navode, predstavnici ZNG-a su, odmah po saznanju ovih informacija, zatražili i zvaničan stav ostalih članova Osmorke glede ovoga stava – da li oni podržavaju stajalište koje je iznio Vojin Mijatović ili ne

Politički pokret „Za nove generacije“ (ZNG), referirajući se na izjavu potpredsjednika SDP BiH Vojina Mijatovića, saopćio je kako će se u vezi s tim očitovati nakon izjašnjenja svih stranaka “Osmorke”.

– Politički pokret Za nove generacije danas je putem medija saznao stav SDP-a, tačnije Vojina Mijatovića koji je najavio da govori u ime SDP-a, kako više nismo poželjan partner SDP-a unutar Osmorke – podsjećaju iz ovog pokreta.

Mijatović: Što se nas tiče, Osmorka je od danas Sedmorka

Kako navode, predstavnici ZNG-a su, odmah po saznanju ovih informacija, zatražili i zvaničan stav ostalih članova Osmorke glede ovoga stava – da li oni podržavaju stajalište koje je iznio Vojin Mijatović ili ne.

– U narednim satima čekamo i zvanično očitovanje svih stranaka Osmorke. Po prijemu istoga, zvanična tijela stranke će se očitovati o navedenom – navodi se u saopćenju/reagiranju ZNG-a.